مدیركل فرآورده های طبیعی سازمان غذا و دارو خبر داد؛

شرط صدور مجوز واردات مكمل ها، تدوین فهرست داروهای سنتی

شرط صدور مجوز واردات مكمل ها، تدوین فهرست داروهای سنتی

كونفه: مدیر كل فرآورده های طبیعی، سنتی و مكمل، سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: هم اكنون بیشتر از ۹۰ درصد مجوز واردات مكمل ها بر مبنای حضور كشور تولید كننده در لیست ما عرضه می گردد.



به گزارش كونفه به نقل از مهر، دكتر مهناز خانوی در سومین جلسه كمیته سیاست گذاری فرآورده های مكمل تغذیه ای، با اشاره به اینكه آیین نامه نوین فهرست داروهای سنتی و طبیعی در حال تدوین است كه تا آخر سال آن را مصوب و ابلاغ می نماییم، اضافه كرد: بر مبنای این آئین نامه یك كمیته ای تشكیل شده كه فارماكوپه در رابطه با این فهرست را به كمك دانشگاه ها آغاز به تدوین بكنند كه در ابتدای امر چند دانشگاه اعلام آمادگی كرده اند. همینطور ستاد ریاست جمهوری و واحد طب سنتی وزارت بهداشت هم در مراحل تدوین حضور دارند.
وی با اشاره به بازدیدهای مكرر نمایندگان سازمان بر مبنای چك لیست های مصوب از شركت های تولیدی اظهار نمود: شركتی كه مسائل كیمیكال و میجر آن حل نشده باشد، اصلاً وارد كمیسیون تولید نخواهد شد.
خانوی ادامه داد: به جرأت می توانم بگویم كه تولید مكمل ها در كشور از وضعیت مناسبی برخوردار می باشد و در این زمینه تقریباً نزدیك به كیفیت تولید دارو هستیم. ما باید اجازه بدهیم امكانات موجود را برای تولید فعلی با تكنولوژی معمول تقویت بشود و در كنار آن اجازه واردات را به فرآورده هایی با تكنولوژی ساخت برتر را كه فعلاً امكان تولید آن در كشور وجود ندارد را صادر نماییم. به علت اینكه هم سلامت جامعه با این اقدام افزوده می شود و هم فرآورده های با تكنولوژی ساخت برتر می تواند وارد كننده دانش آن تكنولوژی به كشور هم باشد.
مدیر كل فرآورده های طبیعی، سنتی و مكمل در ادامه اظهار داشت: سیاست كلی سازمان غذا و دارو این نیست كه جلوی واردات را بگیرد یا بر این نیست كه فقط تولید مكمل را تقویت بكند. ولی این مورد جزء خطوط اول سیاست سازمان است كه تولید مكمل در روند سیاستگذاری ما برسد به جایی برسد كه ما دیگر نیازی به رفتن دنبال قطره آهن معمولی برای تولید نداشته باشیم یا بعبارتی در روند سیاستگذاریها برویم دنبال مكمل هایی كه با كیفیت برتر و تكنولوژی بالا در دنیا درحال تولید است. در مجموع در بحث واردات سیاست كلی سازمان بر این است كه واردات با یك حجم معمول در مورد فرآورده هایی صورت بگیرد كه آورده علمی و تخصصی به دنبال خودشان دارند، اما فرآورده های معمول را باید به سمت تولید آنها برویم.
خانوی اضافه كرد: ما یك فهرستی از كشورهای تولید كننده مكمل داریم كه عمدتاً از كشورهای اتحادیه اروپا تشكیل شده اند. هم اكنون بیشتر از ۹۰ درصد مجوز واردات فقط بر مبنای حضور كشور تولید كننده مورد نظر در این فهرست عرضه می گردد.
این جلسه به منظور بررسی راهكارهای علمی و اصولی به روز رسانی فهرست فرآورده های مكمل تغذیه ای وارداتی دارای مشابه داخلی، بررسی درخواست های اتحادیه واردكنندگان مكمل تغذیه ای، چالش های منع ترخیص، توزیع و عرضه مكمل های وارداتی فاقد برچسب فارسی نویس، تجدید نظر در مورد فهرست كشورهای مجاز جهت واردات مكمل ها و بررسی آئین نامه ثبت مكمل های تغذیه ای، رژیمی و ورزشی، برگزار شد.

1396/12/13
22:32:37
5.0 / 5
4833
تگهای خبر: تغذیه , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
کونفه