کپک روی مواد غذایی کاملا دور بیاندازیم یا فقط کپک را جدا کنیم؟

کپک روی مواد غذایی کاملا دور بیاندازیم یا فقط کپک را جدا کنیم؟

به گزارش کونفه، امکان دارد این سوال در ذهن همه ما باشد که آیا ماده خوراکی کپک زده را می شود مصرف کرد، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی در رابطه با آن توضیحاتی عرضه می دهد.



به گزارش کونفه، محمد هاشمی می گوید: «کپک ها از دسته قارچ ها هستند که در شرایط خاص می توانند مواد غذایی را آلوده کنند، اغلب کپک هایی که روی مواد غذایی رشد می کنند خطر چندانی ندارند، اما بعضی از کپک ها هستند که سمی با عنوان مایکوتوکسین از خودشان ترشح می کنند.»

او ادامه می دهد: «این سم می تواند علایم مسمومیت یا درجات مختلفی از آلرژی را پدید بیاورد، یکی از مایکوتوکسین های خطرناک سمی هست به نام آفلاتوکسین، این سم خاصیت سرطان زایی دارد و ما باید بشدت از مصرف آن پرهیز نماییم.»

دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی بیان می کند: «برای اینکه ما از مصرف غذای کپک زده پرهیز نماییم، نحوه انتخاب، خرید و نگهداری مواد غذایی بسیار مهم هستند، خوراکی هایی که تغییر رنگ دادند، مرطوب هستند، بسته بندی های کثیف و بازشده دارند خریداری نکنیم، همینطور نگهداری مواد خوراکی باید تحت شرایط خاص خودش باشد؛ آجیل ها، پسته، حبوبات که بشدت می توانند در معرض خطر تولید کپک های ترشح کننده آفلاتوکسین باشند باید در محیط خنک و خشک (درجه حرارات زیر ۲۰ درجه سانتی گراد) نگهداری شوند تا از بروز کپک در آنها جلوگیری شود.»

هاشمی به خبرآنلاین می گوید: «وقتی یک خوراکی گرفتار کپک شد بایستی که آنرا عاری از آلودگی کرد، خوراکیهای نرم مانند غذای پخته شده، لبنیات، نان و سبزیحات، به خاطر اینکه ریشه های کپک داخل آن ماده غذایی نفوذ کرده بایستی کل خوراکی را دور بیندازیم، اما اگر خوراکی جامدی مانند گوشت های فرآوری شده داشته باشیم که بخشی از آن کپک زده باشد می توانیم با جدا کردن قسمت کپک زده باقی آنرا مصرف نماییم. فراموش نکنیم که اگر کل سطح ماده خوراکی را کپک پوشانده باشد، کل آن خوراکی بایستی دور ریخته شود.»



منبع:

1402/11/22
15:28:34
5.0 / 5
254
تگهای خبر: آنلاین , چاقی , درمان , رشد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
کونفه