9 ماده خوراکی که نباید زیاد پخته شوند

9 ماده خوراکی که نباید زیاد پخته شوند

به گزارش کونفه، همشهری آنلاین نوشت: بعضی از غذاهای محبوب ما در روند پخته شدن ارزش غذایی خویش را از دست می دهند و بهتر است آنها را به صورت خام مصرف نماییم تا ویتامین ها و منافع آن برای سلامت به صورت کامل به بدن برسد.


پختن غذا همواره مناسب ترین گزینه برای خوردن مواد خوراکی نیست، بعضی از مواد غذایی هستند که در صورت طبخ ارزش غذایی خویش را از دست می دهند و منافع شان برای سلامت کلی بدن از بین می رود. در این مطلب به ۹ ماده خوراکی می پردازیم که در زمان حرارت دیدن ارزش غذایی آنها تغییر می کند.
اسفناج
اسفناج سرشار از آهن است اما زمانیکه در معرض حرارت قرار می گیرد، از ارزش غذایی آن کم می شود. در روند طبخ، اسید اگزالیک موجود در اسفناج با کلسیم ترکیب می شود و تبدیل به کریستال هایی می شود که سبب کاهش جذب آهن به بدن می شوند. برای حفظ مواد مغذی موجود در اسفناج باید این سبزی را به صورت خام در سالاد یا اسموتی ها مصرف نماییم.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی بعد از طبخ بخشی از ویتامین C خویش را از دست می دهد. این ویتامین حساس به حرارت در واقع در دمای بالا می شکند و بخش مهمی از ارزش غذایی خویش را از دست می دهد. برای حفظ فواید گوجه فرنگی این سبزی را به صورت خام مصرف کنید یا در حرارت کم و به صورت ملایم بپزید.
کلم بروکلی
در حالیکه کلم بروکلی یک منبع غنی از مواد مغذی است. بیش ازحد پخته شدن این سبزی می تواند به از دست رفتن بخش مهمی از مواد مغذی آن بخصوص ویتامین C شود. با بخار پز کردن یا تفت دادن کوتاه مدت میتوان ترکیبات مغذی کلم بروکلی را حفظ کرد.
سیر
سیر را بیشتر به خاطر خصوصیت اش در ارتقای سیستم ایمنی بدن می شناسند. سیر خام بیشتر مواد مغذی سیر را در خود حفظ نموده است. آلیسین از ترکیبات اصلی سیر که در سلامت کلی موثر است، ترکیبی حساس به حرارت است. برای حفظ ارزش غذایی این گیاه، سیر را به صورت خام و خورد شده به غذاهای خود اضافه کنید.
کشک
ترکیبات پروبیوتیک موجود در کشک که در حفظ سلامت روده موثر هستند، در صورت حرارت دیدن اثر و ارزش غذایی خویش را از دست خواهند داد. برای حفظ ارزش غذایی بهتر است کشک را به صورت خام و نپخته مصرف کنید، در غیر این صورت بعد از آنکه حرارت غذای شما کاهش پیدا کرد کشک را به آن اضافه کنید تا خواص پروپیوتیکی آن حفظ شود.
بادام
چربی های سالم در بادام در صورت قرار گرفتن در معرض حرارت زیاد فاسد می شوند و ارزش غذایی خویش را از دست خواهند داد. از منافع این آجیل به صورت خام و نپخته استفاده کنید. بادام خام را به صورت خرد شده در سالاد بریزید یا بعنوان یک میان وعده از آن لذت ببرید.
چای سبز
ترکیبات غنی از آنتی اکسیدان در چای سبز در مقابل حرارت زیاد حساس هستند. جوشاندن جای سبز در حرارت بالا می تواند به از دست رفتن آنتی اکسیدان های پرارزش آن شود. چای سبز خویش را در حرارت پائین تر بجوشانید تا از حفظ منافع آن برای سلامت اطمینان پیدا کنید.
روغن زیتون
در حالیکه روغن زیتون جز اصلی هر آشپزخانه ای است. گرمای زیاد می تواند سبب از بین رفتن چربی های سالم و آنتی اکسیدان های آن شود. برای حفظ حداکثر ارزش غذایی روغن زیتون، آنرا در سالاد مصرف کیند یا در لحظه آخر به بشقاب غذاهای خود اضافه کنید.
عسل
عسل خام یک منبع غنی از مواد مغذی و سرشار آنزیم ها، آنتی اکسیدان ها و خواص ضد باکتریایی است. متاسفانه حرارت دادن عسل سبب از بین رفتن این ترکیبات پرارزش می شود. برای حفظ خواص این ماده غذایی، عسل را به صورت خام استفاده کنید. آنرا روی کشک یا نان تست بریزید.
۲۳۳۲۳۳



منبع:

1402/08/25
14:41:29
5.0 / 5
222
تگهای خبر: آنتی اكسیدان , آنلاین , چای , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
کونفه