گیاهان موثر در کاهش نفخ معده

گیاهان موثر در کاهش نفخ معده

به گزارش کونفه، ایسنا نوشت: کارشناس گیاهان دارویی اظهار داشت:  عوامل زیادی همچون عدم تحمل غذا، تجمع گاز در روده، نبود تعادل باکتری های روده، زخم ها، یبوست و عفونت های انگلی موجب ایجاد نفخ می شوند.



صالح گلناری با اعلان اینکه نفخ شکم ۲۰ تا ۳۰ درصد افراد را تحت تاثیر قرار می دهد، اظهار داشت: در طب سنتی نعناع به شکل گسترده ای برای مساعدت با تسکین مشکلات گوارشی و نفخ معده شناخته شده است. ترکیبات گیاهی به نام فلاونوئیدهای موجود در نعناع فلفلی فعالیت ماست سل ها را مهار می کند.

وی افزود: در طب سنتی نعناع مزاجی سرد و مرطوب دارد و بهترین گزینه برای تسکین بیماریهای گوارشی است. مطالعات نشان می دهد فلانوئیدهای موجود در نعناع موجب مهار شدن سلول های ایمنی در معده می شوند؛ این سلول ها گاهی اوقات تولید گاز کرده و موجب نفخ معده می شوند. نعناع همین طور در رفع اسپاسم معده مؤثر است.

گلناری بیان کرد: اگر کسی نتواند چای نعناع بخورد می تواند روغن آنرا تهیه کرده و روی معده و شکم خود ماساژ دهد، اما نباید این نکته را فراموش کرد که چای نعناع ۶ برابر روغن آن خاصیت و اثربخشی دارد.

این کارشناس گیاهان دارویی با اعلان اینکه استفاده از چای لیمونعناع برمبنای طب سنتی در رفع گاز و کاهش نفخ معده بسیار مؤثر است، افزود: دمنوش بومادران گیاه دیگری است که برای نفخ معده سفارش می شود، مطالعات نشان داده که تنها یک گرم از پودر بومادران دردهای شکمی را کم می کند و مصرف آن موجب آزاد شدن بزاق های معده شده که در کاهش التهاب معده و هضم صحیح غذا مؤثر است.

وی با اعلان اینکه نوشیدن چای بومادران موجب از میان رفتن انگل های معده می شود، اشاره کرد: زنان حامله به هیچ عنوان نباید از بومادران چه به عنوان یک نوشیدنی و چه به عنوان ادویه درغذا استفاده کنند؛ چونکه موجب انقباضات رحمی و سقط جنین می شود.

گلناری اضافه کرد: در طب سنتی استفاده از دمنوش ریشه کوشاد یا ژنسیان بسیار معمول بوده و برای درمان بیماریهای گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد. ریشه ژنسیان حاوی مقدار زیادی فلاونوئید و ایریدوئید است که موجب کاهش نفخ معده می شوند.

وی ابراز کرد: از قدیم الایام از چای زنجبیل برای درمان معده درد استفاده می کردند. زنجبیل گیاهی است ضدتهوع و به زنان حامله سفارش می شود روزانه یک گرم از آنرا بخورند. بدین جهت خوردن چای زنجبیل به ویژه پس از غذا سرعت هضم غذا را بالا می برد، ناراحتی های گوارشی را می کاهد و مانع از التهاب و نفخ معده است.

این کارشناس گیاهان دارویی با اعلان اینکه چای گلپر طعم تلخی دارد و بهتر است پیش از مصرف کمی آبلیمو به آن اضافه کنید، اشاره کرد: جوشانده ریشه این گیاه موجب هضم سریع و صحیح غذا شده و ترشح اسید معده را تنظیم می کند. گلپر در درمان یبوست نیز مفیدست و نفخ معده را کم می کند.

۲۳۳۲۳۳


1402/05/22
07:05:48
5.0 / 5
230
تگهای خبر: آب , بیمار , بیماری , چای
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
کونفه