مصرف روزانه این خوراکی خوشمزه خطر مرگ زودهنگام را زیاد می کند

مصرف روزانه این خوراکی خوشمزه خطر مرگ زودهنگام را زیاد می کند

کونفه: به گزارش کونفه، بهداشت نیوز نوشت: تردیدی نیست که سیب زمینی سرخ کرده در گروه غذاهای خوش مزه قرار می گیرد اما کسانی که روزانه یا چند بار در هفته از سیب زمینی سرخ کرده استفاده می نمایند باید منتظر نتایج منفی این غذای مضر در کوتاه مدت و بلندمدت باشند.



براساس مطالعه منتشرشده در The American Journal of Clinical Nutrition، مصرف منظم و طولانی مدت بیشتر از ۲ وعده سیب زمینی سرخ کرده در هفته می تواند خطر مرگ زودهنگام را دو برابر نماید. محققان می گویند که این پیامد منفی به روغن هایی برمی گردد که برای سرخ کردن سیب زمینی کاربرد دارند. در ادامه با دیگر نتایج منفی زیاده روی در مصرف سیب زمینی سرخ کرده آشنا می شویم.
۱. معده و دستگاه گوارش شما گرفتار مشکل می شود
با عنایت به این که چربی ها اساسا آهسته تر از کربوهیدرات ها و پروتئین ها هضم می شوند و با عنایت به اینکه کالری سیب زمینی بعد از سرخ کردن به خاطر همین روغن ها افزایش پیدا میکند، سیب زمینی سرخ کرده برای مدت زمانی طولانی تری در دستگاه گوارش باقی می ماند. همین اتفاق سبب درد معده می شود درحالی که علایم دیگری مثل حالت تهوع، اسهال، نفخ و گرفتگی های عضلانی در ناحیه شکم هم گزارش شده اند.
۲. با مشکل مِه مغزی مواجه می شوید
سیب زمینی های سرخ کرده، به خصوص انواعی که در روغن های هیدروژنه با روش سرخ کردن عمیق آماده می شوند، سرشار از چربی های ترانس هستند. این چربی ها مستقیما کلسترول بد خون (LDL) را می افزایند و سطح کلسترول خوب خون (HDL) را پایین می آورند. تکرار این روند در طولانی مدت، خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را بیشتر می کند. مطالعه انتشار یافته در مجله Neurology نشان داده است که بالا بودن سطح چربی های ترانس صنعتی در خون برای مدت زمان طولانی، خطر مبتلا شدن به زوال عقل یا بیماری آلزایمر را ۷۵ درصد بالا می برد. بنابراین، سیب زمینی سرخ کرده بطور قطع یکی از غذاهای زیانبار برای سلامت مغز به حساب می آید.
۳. سیستم ایمنی بدن صدمه می بیند
برپایه مطالعه مهمی که در Current Opinion in Clinical Nutrition & Metabolic Care انتشار یافته است، بالا بودن میزان غذاهای چرب و روغنی در رژیم غذایی (مثل مصرف منظم و متوالی سیب زمینی سرخ کرده) می تواند به میکروبیوم روده صدمه برساند چونکه میزان باکتری های ناسالم را زیاد می کند و میزان باکتری های سالم را کم می کند. با عنایت به نقش ویژه ای که روده ها در کمک به سیستم ایمنی بدن دارند، ازاین رو مصرف متوالی و منظم سیب زمینی سرخ کرده، خطر مبتلا شدن به بیماری های مختلف را بیشتر می کند.
۴. خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی و خطر سکته را افزایش می دهید
اگر مصرف سیب زمینی سرخ کرده به ۳ بار در هفته برسد، خطر مواجهه با حملات قلبی و سکته ها ۷ درصد بیشتر می شود. اگر هر روز از سیب زمینی سرخ کرده استفاده کنید، این خطر را به ۱۵ درصد می رسانید. محققان می گویند که در مطالعات اخیرشان دریافته اند که مصرف منظم سیب زمینی سرخ کرده با مبتلا شدن به بیماری عروق کرونر قلب مرتبط می باشد.
۵. افزایش وزن پیدا می کنید
سیب زمینی سرخ کرده هم سرشار از چربی است و هم کالری زیادی دارد. بنابراین، واضح است که زیاده روی در مصرف این غذا سبب افزایش وزن و بیشتر شدن سایز دور کمر خواهد شد. مطالعه انتشار یافته در The American Journal of Clinical Nutrition نشان داده است که مصرف سیب زمینی سرخ کرده مستقیما با مبتلا شدن به چاقی ارتباط دارد.
۲۳۳۲۳۶


منبع:

1402/02/31
12:00:17
5.0 / 5
316
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , چاقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
کونفه