خواص آب نخود برای بیماران

خواص آب نخود برای بیماران

به گزارش کونفه، نخودآب از قدیم برای گرم شدن در فصل سرما نوشیده میشد. این نوشیدنی سنتی و مفید در رشت، لاهیجان و همینطور در سنندج طرفداران زیادی داشت و در فصل سرما مورد استفاده قرار می گرفت.



هنوز در بازارهای سنتی و مناطقی از سنندج این غذا در پاییز و زمستان طرفدار دارد و مغازه ها آن را می فروشند.

خواص غذایی نخودآب

نخود از فیبرها، ویتامین B۹، هیدرات کربن، آهن، فسفر، منیزیم، ویتامین B، پتاسیم، زینک (روی)، پروتئین، ویتامین B۶، کلسیم و اسیدهای چرب اشباع نشده پُلی تشکیل شده است.
نخود از وجود ترکیبات مغذی دیگری مانند ویتامین E، آب، ویتامین B۳، سدیم، ویتامین B۲، سلنیوم، و ویتامین A هم بی بهره نیست.
نخود ملین بوده و برای افرادی که گرفتار یبوست هستند یکی از بهترین گزینه هاست.
نخود سرشار از ویتامین B۱ می باشد که به جهت افزایش سوخت و ساز کربوهیدرات ها به تولید انرژی در بدن ما کمک می نماید.
نخود بهترین جبران کننده کمبود آهن شدید در افرادی است که به جهت تغذیه نادرست، عادات ماهانه، حاملگی یا عمل جراحی به این ماده حیاتی نیازمندند.
 

خواص نخودآب از نظر طب سنتی

نخود دارای طبع گرم و خشک است و برای تقویت بنیه یکی از بهترین حبوباتی است که در غذاهای مختلف و متنوعی در سفره های سنتی ایران جایگاه ویژه ای داشته است و برای همه سنین سفارش می گردد. نخودآب برای بیماران مبتلا به بیماری های مغزی ناشی از سردی و برای بیماران مالیخولیایی و بیماری های کلیه و مثانه مفیدست البته مصرف آن و خصوصاً مداومت به آن برای صفراوی مزاجان مضر است.
این نوشیدنی برای دفع مواد بلغمی از بدن مفید می باشد، ادرارآور است، تقویت کننده قوای جنسی و رفع ناباروری است، مقوی بدن های ضعیف است. برای بیماری های ناشی از بلغم و سودا و باد مفید می باشد.



 

1401/10/26
17:15:37
5.0 / 5
390
تگهای خبر: نخود , بازار , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
کونفه