با جای جوش ها چه کنیم؟

با جای جوش ها چه کنیم؟

به گزارش کونفه، جام جم نوشت: شست وشوی زیاد کمک کننده نیست و باید به اندازه و با آب ولرم پوست را شست. همچنین، ضد آفتاب و محصولات برای افرادی که پوست چرب و آکنه ای دارند، باید فاقد چربی باشد.



«دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست ومو با اشاره به اینکه آکنه یا جوش، فرآیندی است که در دوران بلوغ در افرادی که زمینه آنرا دارند، امکان دارد ایجاد می شود، توضیح می دهد: همه افراد گرفتار آکنه نمی شوند. چربی و التهاب پوست و افزایش میکروب های سطح پوست سبب ایجاد جوش می شود.
او می افزاید: امکان دارد فردی پوست خشک داشته باشد، ولی جوش هم بزند. به هر حال این جوش زدن امکان دارد خودبه خود خوب شود اما در بعضی افراد تا سنین بالاتر ادامه پیدا می کند. ازاین رو قابل پیشبینی نیست، جوش تا چه زمانی طول می کشد تا رفع گردد.
این متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه جوش فقط برای سن بلوغ نیست و امکان دارد خود به خود درمان نشود، ادامه می دهد: نکته مهم اینست فردی که آکنه دارد، باید بیشتر مراقب باشد تا جای آکنه ها نماند. ازاین رو درمان زودتر جوش ها احتمال این را که جای جوش ها نماند، کمتر می کند. جای جوش، به سادگی رفع نمی شود و درمان سختی دارد؛ پس پیش از هر چیز باید به جوش ها رسیدگی شود. البته در برخی از پوست ها، جای جوش بدون دستکاری هم باقی می ماند که این خاصیت پوست است.
دکتر احسانی در رابطه با احتمال خارش و درد آکنه بیان نمود: امکان دارد جوش ها آن قدر التهابی و چرکی باشند که دردناک شوند و خارش داشته باشند. جوش های کیستی بیشتر دردناک می شوند. این را هم بگویم که آکنه جنسیت ندارد یعنی در مردان و زنان تفاوتی ندارد. شیوع آکنه در هر دو گروه، برابر است اما آکنه های شدید در آقایان بیشتر است.
او در رابطه با تأثیر درمان های خانگی بر آکنه تصریح می کند: بعضی افراد درمان های خانگی برایشان اثرگذار بوده است ولی همیشه این طور نیست. مصرف میوه، سبزی و غذاهای دریایی جوش را کم می کند. استرس، جوش را بیشتر می کند و شیر، جوش زاست. افرادی که آکنه دارند، بهتر است کمتر شیر مصرف کنند. همینطور از مواد و کرم های چرب و لوازم آرایش کمتر باید استفاده کرد، چونکه با مصرف آنها، منافذ پوست فردی که آکنه دارد، بسته می شود و جوش ها با لوازم آرایش بیشتر می شود. شست وشوی زیاد کمک کننده نیست و باید به اندازه و با آب ولرم پوست را شست. همچنین، ضد آفتاب و محصولات برای افرادی که پوست چرب و آکنه ای دارند، باید فاقد چربی باشد.
دکتر احسانی در پاسخ به این پرسش که آیا جوش صورت مسری و واگیردار است، اظهار داشت: باکتری روی پوست همه افراد وجود دارد و منتقل نمی گردد. جوش یا آکنه به هیچ وجه واگیردار و مسری نیست اما می تواند جوش زدن ژنتیک باشد. به این معنا که زیاد چرب بودن پوست به ژنتیک هم بستگی دارد. همینطور بیشترین ناحیه برای آکنه ناحیه صورت، سینه، گردن و پشت کمر و به ندرت روی دست هاست. البته جوش هایی که در ناحیه های دیگر مثل ران یا باسن ایجاد می شود، آکنه نیستند و شرایط و عامل میکروبی شان متفاوت می باشد.
احسانی در انتها توضیح می دهد: ضرورتا پوست چرب، جوش دار نیست اما ۹۰ درصد افرادی که جوش می زنند، پوست چربی دارند و ۱۰ درصد پوست شان خشک است. داروی ایزوترتینوئین قوی ترین داروی آکنه و جوش است و باید با احتیاط و زیر نظر دکتر مصرف شود و منع مصرف در زنان آبستن دارد.» بیشتر بخوانید: با این ۲ راهکار ساده «قند خون» را کنترل کنید خواص درمانی و اعجاب انگیز «روغن لیمو ترش» برای سلامتی
۳۵۲۳۶

1401/10/19
10:54:40
5.0 / 5
423
تگهای خبر: آب , تخصص , دارو , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
کونفه