بیشتر استانها، در آستانه موج چهارم كرونا در سفرهای نوروزی

بیشتر استانها، در آستانه موج چهارم كرونا در سفرهای نوروزی

به گزارش کونفه فارس نوشت: رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران اظهار داشت: در شرایطی تعطیلات نوروز پیش رو است که بیشتر استانها، موج سوم بیماری را پشت سر گذاشته اند و در آستانه موج چهارم به سر می برند.


علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در جلسه هم اندیشی با حضور روسای دانشگاه های علوم پزشکی و فرماندهان سپاه و نیروی انتظامی استان های تهران، البرز، قم، مازندران و گیلان با اشاره به اینکه در ۱۳ ماه گذشته با ابتناع به خرد جمعی و بهره جستن از تمام ظرفیت های بین بخشی شاهد شکل گیری مدیریتی مطلوب در تمام بخش ها بوده ایم، اظهار داشت: حضور تمامی نهادها و ارگان های مسئول در کنار مدافعان سلامت و کنشگران بهداشت و درمان این کشور، نقطه ای امیدبخش است.

وی افزود: استان و شهر تهران بعنوان مبدا اصلی و پرتواتر سفرهای نوروزی، از اهمیت ویژه برخوردارست و به همین دلیل هماهنگی ها برای مدیریت بحران کرونا، باید بیش از گذشته صورت گیرد. البته در شرایطی تعطیلات نوروز پیش روست که بیشتر استانها، موج سوم بیماری را پشت سر گذاشته اند و پیش بینی می شود با یک تاخر زمانی در تناسب با شرایط هر استان، در آستانه موج چهارم به سر می برند.

زالی با اشاره به نگرانی نسبت به واریانت های جدید ویروس کووید-۱۹، خصوصاً واریانت انگلیسی، عنوان کرد: پیش بینی ها مبتنی بر این است که در خیز چهارم بیماری، سرعت ابتلا، انتقال و اشباع ظرفیت درمان بمراتب بالاتر از موج های پیشین خواهد بود. جایگزینی ویروس جهش یافته با ویروس کلاسیک ووهان، تاب آوری نظام سلامت، میزان مرگ و میر و شکل گیری خیزهای جدید بیماری را تحت تاثیر قرار می دهد و امیدواریم این جایگزینی و غلبه با سرعت رخ ندهد.

وی درباب عدم ترویج سفرهای نوروزی با اشاره به تصمیم مقام معظم رهبری در خصوص سفر نکردن ایشان، اشاره کرد: ایشان با نگاهی آینده نگارانه، این راهبرد را تسهیل کرد. از همین رو انتظار می رود راهبرد اعلامی مجاری اداری، اجرائی و تبلیغاتی کشور برمبنای عدم ترویج سفر باشد.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، پیشنهادی در خصوص برگزاری جلسه ستاد ملی در هفته پیش رو باتوجه به شرایط در حال دگرگونی و تغییر استانها بیان کرد.

زالی اظهار نمود: باتوجه به زیست بوم های مدیریتی متفاوت در استان های تهران، البرز، قم، گیلان و مازندران، تفویض اختیارات موثق در تناسب با مدیریت کرونا به استانداران، روسای دانشگاه های علوم پزشکی استان، فرماندهان نیروی انتظامی و سپاه در تسریع اعمال تصمیمات می تواند کمک کننده باشد.

وی شکل گیری کانون مدیریت سازمان یافته با حضور روسای دانشگاه های علوم پزشکی، فرماندهان سپاه و نیروی انتظامی استانها را به فال نیک گرفت و از استمرار این جلسات بمنظور اشتراک نظر، حداقل به صورت موسمی و به طبع، مجازی برای فصل سفرهای نوروزی ابراز امیدواری کرد.

زالی در ادامه بر لزوم اعمال حداکثر پوشش لازم در مرزهای بین استانی و مناطق همپوشانی به ویژه در نقاطی که در عرصه بهداشت و درمان گرفتار خلا هستند، اصرار کرد و اضافه کرد: اعمال اقدامات نظارتی و تشدید یافته در مراکز اقامتی، تفریحی و رستوران های بین راهی، خصوصاً در ابعاد بهداشتی با برنامه ریزی های لازم بسیار اهمیت دارد.

وی همین طور پیشنهادی در خصوص اعمال محدودیت در استان های مقصد و مسافرپذیر برای شکل گیری سکونت گاه های غیررسمی همچون برگزاری چادر، استفاده از فضای مدارس، مساجد و حسینیه ها بیان کرد.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان ضرورت ارائه گزارش روزانه موارد ابتلای مسافرین در شهرهای مقصد و مسافرپذیر توسط معاونین بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی و تبادل روزانه اطلاعات با شهرهای مبدا، عنوان کرد: در حوزه درمان نیز، شکل گیری مرکز عملیات اضطراری (EOC) مشترک بین دانشگاه های علوم پزشکی بمنظور کمک به ظرفیت شهرستان ها و استان های مقصد با دستور روسای دانشگاه ها و مشارکت معاونین درمان و مسئولین EOC استانها موثر خواهد بود.

زالی درباب استفاده از ظرفیت تیم های واکنش سریع بمنظور به روز رسانی آمار و در صورت لزوم، اتخاذ تصمیمات لازم توسط وزارت بهداشت نیز افزود: اطلاع رسانی هر مورد بحرانی به تیم واکنش سریع و در جریان قرار دادن وزارت بهداشت از رویدادها، در تسریع اقدامات مداخله گرایانه تاثیر شایان توجهی دارد.


منبع:

1399/12/25
23:34:26
0.0 / 5
879
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
کونفه