رییس مركز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت:

بیشتر از ۵۰ درصد موارد كم شنوایی و ناشنوایی قابل پیشگیری و كنترل هستند

بیشتر از ۵۰ درصد موارد كم شنوایی و ناشنوایی قابل پیشگیری و كنترل هستند

به گزارش کونفه رئیس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: بیشتر از ۵۰ درصد موارد کم شنوایی و ناشنوایی قابل پیشگیری و کنترل هستند و بنابراین وزارت بهداشت با کمک بهزیستی و سازمان های مردم نهاد تلاش می کند برنامه های تشخیص زودرس را اجرا نماید.


به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، افشین استوار روز چهارشنبه در نشست خبری روز جهانی شنوایی که به صورت ویدیو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، اضافه کرد: در بزرگسالان بیشتر از ۵۰ درصد و در کودکان بیشتر از ۶۰ درصد موارد قابل پیشگیری و کنترل بوده و بنا بر این وزارت بهداشت با کمک ذی نفعان همچون بهزیستی تلاش می کند که برنامه های پیشگیری و تشخیص زودرس ناشنوایی را اجرا نماید.
وی اظهار داشت: حالا حدود ۴۶۴ میلیون نفر در سرتاسر دنیا به کم شنوایی مبتلا هستند. تخمین زده شده تا سال ۲۰۵۰ این میزان به ۹۰۰ میلیون نفر افزایش می یابد. ۷۵۰ میلیارد دلار هزینه سالانه مستقیم کم شنوایی و ناشنوایی در جهان است.
استوار افزود: بروز ناشنوایی و کم شنوایی در نوزدان حدود ۲.۷ در هر هزار تولد است. یعنی سالانه نزدیک به ۳۵۰۰ نوزاد کم شنوا یا ناشنوا داریم که این به مفهوم ۳۰۰ نوزاد در ماه و ۱۰ نوزاد در روز است. خیلی از این موارد قابل پیشگیری است.
رییس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت اظهار نمود: به صورت کلی از نظر بار بیماری ها، کم شنوایی و ناشنوایی نزدیک به هفت درصد بار کل بیماری ها را در جهان به خود اختصاص می دهد و از نظر هزینه هم هزینه بسیار زیادی به نظام های سلامت و مردم وارد میکند. هزینه های مستقیم و غیر مستقیم ناشی از ناشنوایی و کم شنوایی بالغ بر ۷۵۰ میلیارد دلار در سال در جهان است.
مشکلات ناشی از کرونا برای ناشنوایان
استوار بیان نمود: مصرف برخی داروها مثل کلروکین امکان دارد عوارض نامطلوب روی شنوایی داشته باشد. از طرفی مبتلا شدن به کووید ۱۹ هم عوارض حسی عصبی دارد و امکان دارد مانند کاهش حس بویایی و چشایی، روی حس شنوایی هم تأثیر داشته و حتی پایدار باشد. رعایت پروتکلهای بهداشتی هم برای ناشنواها سخت تر است. چونکه افراد کم شنوا یا ناشنوا باید از راه لب خوانی ارتباط برقرار کنند. در صورت ماسک داشتن نمی توانند ارتباط برقرار کرده و اگر نداشته باشند، امکان دارد به کووید ۱۹ مبتلا شوند. برای به حداقل رساندن این عوارض، مداخلاتی انجام شده است.
رییس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت ایرنا درباره اقدامات انجام شده برای ناشنوایان در دوران شیوع کووید ۱۹ اظهار داشت: به همه دانشگاه های علوم پزشکی دراین زمینه دستورالعملی ابلاغ گردید که چطور محیط برای ناشنوایان آماده شود. برنامه های غربالگری شنوایی که برای نوزادان انجام می شود را هم به سبب حساسیت شرایط برای مدت کوتاهی تعلیق کردیم. ولی پس از آن، غربالگری های عقب افتاده جبران شد.
وی اضافه کرد: نکته مهمی که از نظر اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار است، این که رعایت پروتکلهای بهداشتی برای ناشنوایان سخت تر است. چونکه زدن ماسک ارتباط شان را مختل می کند. این افراد باید از راه لب خوانی ارتباط برقرار کنند. ازاین رو استفاده از ماسک برای آنها دشوار می باشد.
غربالگری نوزادان برای شنوایی
استوار درباره غربالگری نوزادان برای شنوایی بیان نمود: تمام تلاش ما این است که برنامه غربالگری شنوایی به شکل ادغام یافته در خدمات مراقبت های اولیه سلامت عرضه شود. سه زمان کلیدی را باید به خاطر داشته باشیم. نوزاد تا پیش از یک ماهگی باید برای شنوایی غربالگری شود. اگر مشکوک تشخیص داده شود، پیش از سه ماهگی باید تشخیص قطعی داده شود. اگر پیش از 6 ماهگی تشخیص قطعی داده شده باشد، باید درمان شروع شود.


استفاده بی رویه از هدفون منجر به پیرگوشی زودهنگام می شود
سعید محمودیان رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت هم در این جلسه خبری اظهار نمود: یکی از عوامل خطر برای جوانان و نوجوانان استفاده بی رویه از صداهای پرخطر است. بخصوص بچه ها به استفاده از هدفون ها علاقه دارند. حتما افراد باید بدانند صدا به حدی نباید بالا برود که منجر به نشنیدن صداهای اطراف شود. از طرفی منجر به پیرگوشی زودهنگام هم می شود که قابل جبران نیست. در نتیجه پیشگیری بسیار مهم می باشد.
پرداخت ۸۰ درصد هزینه کاشت حلزون شنوایی توسط دولت
محمودیان اظهار داشت: برای مراقبت های درمانی افرادی که گرفتار کم شنوایی می شوند، یکی از اقدامات، کاشت حلزون شنوایی است که در کشور به صورت تخصصی انجام می شود. هیات امنای ارزی وزارت بهداشت بزرگترین حامی اعمال جراحی کاشت حلزون است. در ایران تعداد اعمال جراحی کاشت حلزون از ۱۷۴ مورد عمل جراحی به هزار و ۸۰ مورد در سال ۱۳۹۸ و هم اکنون به ۱۴ هزار مورد رسیده است. ۳۰ مورد هم در کشور عمل جراحی کاشت مغز انجام شده است. ایران این دانش را دارد که خدمات در ارتباط با پروتزهای بالاتر از حلزون شنوایی را هم انجام بدهد.
وی اضافه کرد: تعداد مراکز کاشت حلزون از سه مرکز که فقط در تهران بود، هم اکنون به ۱۴ مرکز کاشت حلزون شنوایی رسیده است. حدود ۲۴ مرکز هم توان بخشی کاشت حلزون را انجام می دهند. مجموع مراکزی که خدمات توان بخشی شنوایی انجام می دهند در کشور به حدود ۴۰۰ مرکز رسیده است.
رییس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت بیان نمود: این مورد اهمیت دارد که شناسایی در چارچوب نظام سلامت از نوزادی شروع شود. در چهار سال قبل حدود ۱۵۲ میلیارد تومان از محل هزینه های داخلی وزارت بهداشت هزینه شده و حدود ۸۰ درصد هزینه کاشت حلزون شنوایی توسط دولت پرداخت می شود.
افزایش کم شنوایی در همه کشورها
محمودیان همینطور بیان نمود: پویشی به مناسبت روز جهانی شنوایی شروع شده که شعار سال جاری از سوی سازمان جهانی بهداشت، «مراقبت از شنوایی برای همه، دسترسی همه به مراقبت های شنوایی، توان بخشی و ارتباط موثر» نام گذاری شده است. بر مبنای مطالعات انجام شده در همه کشورها، روند بار بیماری کم شنوایی در کشورها به صورت نگران کننده ای افزایش یافته است. هم اکنون رتبه این اختلال میان سایر بیماری ها از نظر ایجاد ناتوانی در ده سال قبل از رتبه سیزدهم به رتبه چهارم رسیده است.
وی افزود: دراین زمینه پویشی شکل گرفته تا هم کشورها و هم همه افراد به این روند افزایشی توجه داشته باشند. چونکه این مورد معلولیت خاموش نامیده می شود.
ماسک های مخصوص برای ارتباط با ناشنوایان
محمودیان در پاسخ به سوالی درباره ماسک های مخصوص ارتباط با ناشنوایان اظهار نمود: ماسک های شفاف که برای ارتباط با ناشنوایان است در خیلی از کشورها استفاده می شود. باید به این مورد توجه شده و تولید آن در کشور بررسی شود.
عدالت اجتماعی برای افراد ناشنوا و کم شنوا
استوار رئیس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: برنامه های جلوگیری از ناشنوایی و کم شنوایی و مسائل درمانی این افراد از نظر عدالت اجتماعی هم اهمیت دارد. افراد ناشنوا به سبب ناتوانی در برقراری ارتباط گرفتار مشکلاتی در راه یادگیری می شوند. در نتیجه در راه کاریابی هم گرفتار مشکل شده و منجر به فقر می شود. چرخه ناتوانی همینطور تکرار می شود و این مورد از نظر عدالت اجتماعی قابل توجه است. علاوه بر وزارت بهداشت، سایر دستگاه ها هم باید به وظایف خود برای در نظر گرفتن فرصت های شغلی برای این افراد باید توجه ویژه داشته باشند.
1071




منبع:

1399/12/13
14:03:56
0.0 / 5
696
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
کونفه