بخت ایران باز شد؟ واكسن روسی و واكسن سوئدی در راه

بخت ایران باز شد؟ واكسن روسی و واكسن سوئدی در راه

به گزارش کونفه بالاخره بعد از مدتها انتظار نخستین دوز واکسن کرونا به ایران وارد شد. آن هم از یک شرکت روسی و با پرواز هواپیمایی ماهان.



سهراب پارسی پور: اسپوتنیک وی، محصولی که از فرسنگها دورتر از نامش می شود فهمید روسی است، همانطور که ماهواره روسی این نام را داشت و خبرگزاری مطرح روسیه، بعد از «تاس» اسپوتنیک نام گرفته. حالا این تحفه روسی به خاک ایران پا گذاشته تا آغازی باشد برای اختتام کابوس کرونا، کابوسی که این روزها با جان گرفتن از جوانانی مانند مهرداد میناوند، علی انصاریان و هزاران نفر دیگر از هموطنان، تیره و تارتر از همیشه شده است.
آنطور که امروز کاظم جلالی سفیر ایران در فدراسیون روسیه آگاهی داده به دنبال امضای قرارداد خرید واکسن روسی «اسپوتنیک وی» و تولید مشترک آن بین تهران و مسکو، امروز پنجشنبه ۱۶ بهمن نخستین محموله این واکسن با یک پرواز هواپیمای ایرانی به مقصد تهران ارسال شد. پیش بینی ها حاکی از این است که اگر همه چیز طبق برنامه جلو برود در حدود ساعت 16 امروز، این محموله وارد فرودگاه امام خمینی واقع در جنوب تهران بشود.

این که بعد از نشستن هواپیمای حامل این واکسنها، چه اتفاقی خواهد افتاد، برای شهروندان معین نیست و ظاهرا تصمیم گیران وزارت بهداشت قصد ندارند جزئیات محل نگهداری و توزیع این واکسنها را شفاف بگویند برای اینکه با توضیح سربسته ای که جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفته، این واکسنها به انبار منتقل می شود و تصمیمگیری بعدی درباره آنها اطلاع رسانی خواهد شد. حتی فیلمی که از بارگیری از این محموله انتشار یافته جزییاتی که افکار عمومی در انتظار شنیدن آن است، مشخص نمی نماید. ولی آنطور که مسئولان وزارت بهداشت قول داده اند، هر دوز واکسن دقیقا طبق برنامه و اولویتهای علمی به دست مصرف کنندگان خواهد رسید و کسی پارتی بازی نخواهد کرد.
امروز همین طور خبر مهم دیگری از روسیه رسید؛ جایی که مقامات این کشور اعلام نمودند آزمایشات درباب واکسن «اسپاتنیک» تاثیرگذاری 95 درصدی را نشان می دهد. خبری که از منابع روسی انتشار یافته و هنوز مورد تایید مجامع جهانی همچون سازمان بهداشت جهانی قرار نگرفته است. واقعیت این است که واکسن روسی این روزها حواشی زیادی دارد و برخی از مقامات کشوری اعلام نمودند این واکسن را نمی زنند. شاید برای همین است برخی خبرها درباره واقعیات واکسن روسی که مقرر است فرشته نجات شود، منتشر می شود تا خیال مردم را تخت کند که این دفعه، محصولات روسی کارایی قابل قبولی دارند.
دیروز بود که رئیس جمهور در سخنانی اعلام نمود آنچه سبب شده ایران تا حالا از واکسن دور بماند، تحریمهای آمریکایی است. روحانی اظهار داشت: واقعیت های تحریم و جنگ اقتصادی دشمن مقابل ایران، کاملاً برای مردم ملموس بود و نشان داد که دشمن حتی در ایجاد مانع در زندگی روزمره و بدیهی ترین نیاز انسان ها که تامین سلامت بود، تردیدی نکرد و همه راه های ممکن برای تهیه واکسن و دارو را بر ما بست.
رئیس جمهور اصرار کرد که از افتخار آمیزترین موفقیت های دولت، خنثی کردن چنین تحریم های پیچیده در جنگ چند وجهی و تمام عیار اقتصادی بود به شکلی که موفق شد هم منابع مالی و هم واکسن مورد نیاز را تامین کند که امیدواریم چنین افتخاری از چشم منتقدان دولت دور نماند.
وی اضافه کرد: امیدوارم واکسن های تولید داخل نیز در سال آینده در دسترس قرار گیرد و افتخاری دیگر نصیب نظام و دولت جمهوری اسلامی ایران شود.
همین طور روز گذشته سعید نمکی وزیر بهداشت هم درباره فواید واکسن کرونا سخنرانی کرد و گفت واکسن روسی در خیلی از کشورهای جهان استفاده می شود.
دکتر نمکی درباره آخرین وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور و واکسن کرونا اضافه کرد: از شرکت هایی به سبب نیاز بازار داخل، واکسن وارد می نماییم. همین طور از اسپوتنیک روسیه نیز قرار بود وارد نماییم و خیلی ها صحبت هایی کردند. روز گذشته مقاله ای دراین زمینه در مجله لنست منتشر گردید. سیاست ما این بود که واکسن ثبت شده اول باید در چند کشور موجه در دنیا ثبت و مصرف شده باشد و کارآزمایی بالینی در سه فاز را در بیرون مرزها گذرانده باشد.

وی افزود: واکسن اسپوتنیک روسیه در کشورهای برزیل، ویتنام، نپال، مکزیک، آرژانتین، ونزوئلا، مالزی، بولیوی، صربستان، مجارستان، روسیه و بلاروس هم مصرف می شود و هم ثبت شده است. واکسن شرکت سینوفارم چین نیز در چین، امارات، بحرین، مصر، مجارستان، عراق، اردن، مراکش، پاکستان، پرو، اندونزی و خیلی از کشورها ثبت و مصرف شده است. واکسن دو شرکت هندی نیز در جاهای مختلف دنیا ثبت شده است.
نمکی بیان کرد: امیدواریم در بهمن ماه با پیگیری های رئیس جمهوری و همراهی بانک مرکزی و وزارت راه برای حمل و نقل واکسن ها، هرچه سریع تر این واکسن ها را وارد کشور کرده و تزریق را به گروه های لطمه پذیر با رعایت اولویت ها شروع نماییم.
همچنین وزیر بهداشت اظهار داشت: تحویل 4.2 میلیون دوز واکسن آسترازنیکا در فوریه (ماه جاری) در قالب کواکس شروع خواهد شد.
پس با این حساب در ماه جاری علاوه بر محموله واکسن اسپوتنیک روسی، واکسن آسترازنیکا که تولید یک شرکت سوئدی است هم به ایران راه پیدا خواهدنمود. همه امیدوارند این واردات آغازی بر اختتام شب سیاه کرونا باشد.


47231

1399/11/16
17:26:54
0.0 / 5
944
تگهای خبر: بازار , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
کونفه