آیا در همه شرایط باید از ماسك استفاده كرد؟

آیا در همه شرایط باید از ماسك استفاده كرد؟

به گزارش كونفه ایرنا نوشت: رئیس انجمن علمی پزشكی اجتماعی ایران در پاسخ به این پرسش كه آیا در همه شرایط باید از ماسك استفاده كرد؟، اظهار داشت: بااینكه در مكان هایی كه تراكم جمعیت وجود ندارد و افراد می توانند فاصله مطمئن (حداقل 2 متر) را رعایت نمایند، استفاده از ماسك در اولویت قرار نمی گیرد، اما باتوجه به تغییرات طرح فاصله گذاری اجتماعی و تقریباً عدم امكان حفظ فاصله ایمن در مكان های عمومی با از سرگیری كارهای كاری، استفاده از ماسك در تمام شرایط سفارش شده و منطقی به نظر می آید.


دكتر علی پاشا میثمی اضافه كرد: از آنجائیكه افراد در معابر عمومی شلوغ و پرتردد ممكنست در معرض عطسه و سرفه قرار گیرند و این احتمال وجود دارد افرادی كه عطسه می كنند ناقل هم باشند، پس برای حضور در تجمعات و مكان های عمومی حتما استفاده از ماسك، سفارش می شود. وی اشاره كرد: استفاده از ماسك برای افراد دارای علامت بیماری كرونا، الزامی است و عدم استفاده از آن باید تبعات قانونی داشته باشد، چونكه سبب در خطر قرار گرفتن دیگران می شود.
میثمی با اشاره به اینكه كادر پزشكی یا افراد و مشاغلی كه به احتمال بیشتر در معرض مبتلاشدن به بیماری قرار دارند، ضرورتا باید از ماسك استفاده كنند، اظهار داشت: كادر پزشكی و مراقبین افراد مبتلایی كه در خانه ها قرنطینه شده اند علاوه بر ماسك، باید از عینك یا طلق محافظ صورت و دستكش چند لایه نیز استفاده كنند.
وی با بیان این كه متاسفانه برخی افراد عطسه و سرفه خودرا نمی توانند كنترل كنند و این افراد ممكنست ناقل بیماری باشند، اضافه كرد: سازمان بهداشت جهانی و مسئولان نظام بهداشت، یكی از استراتژی های اصلی كنترل بیماری و پیشگیری این مساله را قرنطینه خانگی و رعایت بهداشت فردی و جمعی می دانند.
میثمی اصرار كرد اگر در محیط های عمومی در صورتیكه دسترسی به ماسك های كارخانه ای ندارید، می توانید از ماسك هایی كه در منازل با پارچه حداقل ۴ لایه تهیه كرده اید، استفاده كنید. استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران اضافه كرد: هرچند كارهای پژوهشی مختلفی درباب بیماری كرونا در حال انجام می باشد، اما این بیماری تازه بروز پیدا كرده و در آینده ممكنست مطالب دیگری بیان شود كه نتایج حاصله از مطالعات پژوهشی است.
ایشان سپس به شروع بعضی از مطالعات پژوهشی در مورد این بیماری در كشور اشاره نمود و اظهار داشت: انجمن پزشكی اجتماعی ایران از وزارت بهداشت درخواست نمود تا پژوهش ها به صورت متمركز و در امتداد پاسخگویی به سؤالات اساسی صورت گیرد، این كار ضمن جلوگیری از موازی كاری، سبب ایجاد شواهد كاربردی خواهد شد كه مورد استفاده مردم هم قرار می گیرد.
میثمی اضافه كرد: یكی از مطالعاتی كه باید در كشور صورت گیرد، میزان انتقال ویروس كرونا در اماكن مختلف است. بطور مثال در اتاق بسته مانند اتاق معاینه بیمار، شرایط خاصی حاكم است و در فضای باز شرایط دیگری وجود دارد كه باید با لحاظ این موارد تحقیق در این حوزه انجام باید گیرد. وی اشاره كرد: این پژوهش ها می توانند در برنامه ریزی صحیح در پیشگیری و كنترل بیماری به خصوص تصمیم گیری در مورد زمان و چگونگی از سرگیری و ادامه كارهای كاری و اقتصادی و اعمال علمی محدودیت ها در محیط مختلف، نقش كلیدی داشته باشند. ۲۳۵۲۳۲


منبع:

1399/01/18
21:15:35
5.0 / 5
2940
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
کونفه