پیشگیری از سرطان سینه:

چطور ریسك مبتلاشدن به سرطان سینه را كاهش دهید

چطور ریسك مبتلاشدن به سرطان سینه را كاهش دهید

كونفه: اگر شما نگران مبتلاشدن به سرطان سینه هستید باید بدانید كه اقداماتی وجود دارد كه با انجام آنها می توانید از این بیماری پیشگیری كنید.



Mayoclinic: درست است كه بعضی از فاكتورها مانند سابقه خانوادگی قابل تغییر نیست اما شما می توانید با تغییر در شیوه زندگی خود احتمال مبتلاشدن به سرطان سینه را در خود كاهش دهید. راهكارهایی كه در ادامه ارائه میشود به شما روش پیشگیری را می آموزد.
الكل مصرف نكنید. میزان مصرف الكل رابطه مستقیم با احتمال توسعه سرطان سینه دارد بطوریكه مصرف الكل بیشتر برابر است با ریسك بالاتر.
سیگار نكشید. شواهد زیادی وجود دارد كه تاثیر مصرف سیگار و خطر مبتلاشدن به سرطان خصوصاً در دوره قبل از یائسگی را تأیید می كند. بعلاوه عدم مصرف سیگار یكی از بهترین راهها برای حفظ سلامت عمومی شماست.

وزن خودرا كنترل كنید. اضافه وزن و چاقی شما در معرض خطر مبتلاشدن به سرطان سینه قرار می دهد خصوصاً وقتی چاقی در سنین بالاتر و پس از یائسگی رخ دهد.
فعالیت فیزیكی داشته باشید. فعالیت فیزیكی به شما در حفظ وزنتان و متقابلاً در پیش گیری از سرطان سینه كمك می نماید. طبق سفارش دپارتمان سلامت و انسان، داشتن ۱۵۰ دقیقه ورزش هوازی متوسط و یا ۷۵ دقیقه ورزش هوازی شدید به همراه حركات قدری حداقل دو بار در هفته تاثیر به سزایی در روند پیش گیری از مبتلاشدن به این بیماری دارد.
شیردهی. شیردهی امكان دارد در پیش گیری از مبتلاشدن به بیماری مذكور مؤثر باشد. هر چه دوره شیردهی بیشتر باشد تأثیرش در پیشگیری بیشتر خواهد بود.
میزان و مدت درمان هورمونی را محدود كنید. تلفیقی از درمان هورمونی برای دوره های بیشتر از ۳ ال ۵ سال ریسك مبتلاشدن به سرطان سینه را بیشتر می كند. درمانهای هورمونی به منظور كاهش علایم یائسگی تا حد امكان با درمانهای غیر هورمونی و دارونی جایگزین شوددر غیر این صورت با مشورت پزشك درمان هورمونی كوتاه مدت اتخاذ و در طول دوره مصرف وضعیت شما بطور مداوم از طرف پزشك كنترل شود.
از قرار گرفتن در معرض اشعه و آلودگی محیطی اجتناب كنید. روشهای تصویربرداری پزشكی مانند CT-scan كه در آنها از اشعه استفاده می شود تأثیر قابل توجهی در بالا بردن میزان ریسك سرطان سینه دارند پس به منظور جلوگیری از تأثیر زیان آور آنها جز در موارد ضروری از انجام این قبیل از تست ها اجتناب كنید.

علاوه بر موارد بالا، داشتن رژیم غذایی سالم جهت پیش گیری از مبتلاشدن به سرطان سینه همانند تمام بیماری ها مانند دیابت و بیماری قلبی مؤثر است. بطور مثال بانوانی كه در برنامه غذایی خود استفاده از روغن های سالم مانند روغن زیتون تصفیه نشده، میوه ها و سبزیجات و مصرف ماهی بجای گوشت قرمز را قرار داده اندكمتر در معرض مبتلاشدن به سرطان سینه هستند.
در اختتام باید اشاره نمود كه توجه به هرگونه تغیر در پستان ها از قبیل توده جدید یا تغییر در پوست و در صورت بروز مشورت با پزشك و انجام معاینات دوره ای و در صورت صلاحدید انجام غربالگراری بوسیله ماموگرافی در پیشگیری یا تشخیص بموقع سرطان سینه بسیار مؤثر است. ۲۱۲۱

1398/04/07
15:10:46
5.0 / 5
4897
تگهای خبر: اضافه وزن , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
کونفه