چرا گرفتار فلج معده می شویم؟

چرا گرفتار فلج معده می شویم؟

کونفه: به گزارش کونفه، ایسنا نوشت: فلج معده به وضعیتی گفته می شود که معده نمی تواند از راه طبیعی تخلیه شود. در این حالت، غذا بوسیله معده آهسته تر از حد معمول حرکت می کند و منجر به بروز علائمی از قبیل تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، کاهش وزن، نفخ، درد و ناراحتی شکم و سوزش معده می شود.



اگر شما به فلج معده یا گاستروپارزی مبتلا هستید، باید تحت نظر پزشک حتما درمان شوید؛ چون این بیماری می تواند عوارض بالقوه جدی همچون کم شدن آب بدن به خاطر استفراغ های مکرر، ریفلاکس معده به مری، سوء تغذیه و سطح قند خون غیر قابل پیش بینی داشته باشد. چرا گرفتار فلج معده می شویم؟
تصور می شود که فلج معده به خاطر مشکلات اعصاب و عضلاتی باشد که کنترل تخلیه معده را بر عهده دارند. اگر این اعصاب لطمه ببینند، عضلات به درستی کار نمی کنند و حرکت مواد غذایی با سرعت مناسب صورت نمی گیرد. در خیلی از موارد علت مبتلاشدن به فلج معده ناشناخته است و به این شرایط ناشناخته، گاستروپارزی ایدیوپاتیک گفته می شود. علت شناخته شده بطور معمول شامل کنترل ضعیف دیابت نوع یک یا دو است. اعصاب معده می تواند با سطوح بالای گلوگز خون لطمه ببیند؛ بدین سبب اگر مبتلا به دیابت هستید مهمست که سطح قند خون شما تحت کنترل باشد.

فلج معده همین طور می تواند در نتیجه تعدادی از عوارض مانند جراحی، کاهش وزن، گاسترکتومی یا برداشتن قسمتی از معده اتفاق افتد.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، دیگر علل بروز فلج معده عبارتند از: مصرف داروهای مخدر مسکن و برخی داروهای ضد افسردگی، بیماری پارکینسون و اسکلرودرمی. راهکارهایی براش کاهش عوارض فلج معده
فلج معده بطور معمول قابل درمان نیست، اما تغییراتی در رژیم غذایی و درمان های پزشکی می تواند علایم آنرا کنترل کند. با اتخاذ روش هایی که در پی آمده است می توانید عوارض این بیماری را کاهش دهید. _ بجای سه وعده غذا در روز، اهتمام کنید وعده های غذایی کوچکتر را انتخاب کنید تا معده آسان تر بتواند آنها را تخلیه کند. _ اهتمام کنید غذاهای نرم و مایع که آسان تر هضم می شوند را مصرف کنید. _ پیش از بلعیدن غذا آنرا خوب بجوید. _ نوشیدنی های گازدار در وعده های غذایی مصرف نکنید. _ غذاهای با فیبر بالا که آسان تر هضم می شوند مانند سیب با پوست، پرتقال یا کلم بروکلی را جایگزین غذاهای پرچرب یا موادی که دیر هضم می شوند، کنید. همچنین باید به خاطر داشته باشید که هر نوع دارویی را باید با تجویز پزشک متخصص و تحت نظر وی مصرف کنید.

بیشتر بخوانید: بیشترین تماس ها با اورژانس اجتماعی مربوط به «کودک آزاری» است کلاهبرداری پزشک قلابی از ۵۰ زن

271 35







1401/09/19
15:54:20
5.0 / 5
524
تگهای خبر: آب , آموزش , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
کونفه