طب ایرانی و اسلامی از دیدگاه آیت الله جوادی آملی:

تا مطلبی ‎علمی نباشد ‎دینی نیز نخواهد بود

تا مطلبی ‎علمی نباشد ‎دینی نیز نخواهد بود

کونفه: صفحه کاربری منتسب به آیت الله جوادی آملی درباره طب ایرانی و اسلامی توضیحاتی را ارائه نمود.


به گزارش کونفه به نقل از خبر آنلاین، صفحه کابری منتسب به آیت الله جوادی آملی درباره طب ایرانی و اسلامی نوشت: اگر بوعلی سینا هم امروز بود از شیوه های جدید ‎پزشکی استفاده می کرد اما اگر ما به دنبال شناخت گیاهان دارویی و استخراج خواص آنها برویم و بصورت ‎علمی و با ارائه مقاله آنرا اثبات نماییم، این داروها با بدن ما سازگاتر خواهد بود.
‏دینی بودن علم، به دینی بودن موضوع علم است، پس معیار دینی بودن طب به طبیب و بیمار نیست، بلکه به فهم دقیق موضوع است یعنی دینی بودن طب به فهم عمیق ابنا و ابدان است، اگر باور نماییم که موضوع علم طب، فعل خداست اساسا و لابد این علم دینی خواهد بود حتی اگر پزشک و بیمار ‎مسلمان نباشد.
‏‎طب سنتی باید به مفهوم دقیق کلمه علمی بشود و صرف این که فلان گیاه برای درمان فلان بیماری است کافی نیست؛ باید بدانیم تا مطلبی صد در صد ‎علمی نباشد ‎دینی نیز نخواهد بود!
‏طبیب باید بداند که ‎تاجر نیست و بیمار یک «انسان» است که موجودی ابدی است و با مردن نمی پوسد بلکه از پوست به در می آید پس طبیب باید بخش مهمی از علم خودرا از ‎اخلاق بگیرد و فقط به لابراتوار موش و علم تجربی تکیه نکند و تا بیماری بیمار برای وی ثابت نشد نسخه تجویز نکند.
‏چراکه اگر پزشکی بدون شناخت بیماری و از روی آزمون و خطا دارو تجویز کند ضامن خواهد بود، پزشکی که نتوانست بیماری را تشخیص دهد باید بگوید من بیماری تو را نفهمیدم و بیمار را ارجاع بدهد به طبیب دیگر؛ این می شود ‎طب اسلامی! بیشتر بخوانید: معرفی عصاره های گیاهی برای تقویت مو مداخله در درمان توسط عطاری ها ممنوع؛ از حجامت و فصد خون تا جا انداختن استخوان 47231


منبع:

1401/04/03
17:29:49
5.0 / 5
229
تگهای خبر: آنلاین , استخوان , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
کونفه