زمان آلودگی هوا برخی مواد غذایی را مصرف نکنید از نوشابه تا سرخ شدنی ها
به گزارش کونفه ایسنا نوشت: یک کارشناس ارشد تغذیه در همدان بابیان این که آلودگی هوا التهاب بیشتری برای بیماران قلبی و تنفسی ایجاد می کند، اضافه کرد: در زمان آلودگی هوا برای جلوگیری از بروز بیماری های تنفسی باید استفاده کمتری از غذاهای سرخ شده داشت چونکه چربی التهاب را مضاعف می کند و بدن را به سمت وسوی ایجاد و حتی افزایش التهاب می کشاند.
آرزو کاوه ای مطرح کرد: در بین چربی ها، کلسترول ها و اسیدهای چرب اشباع و چربی های جامد این حالت را بیشتر می کند ازاین رو کمتر کردن این منابع غذایی بسیار سفارش می شود. وی افزود: معمولا لبنیات برای آلودگی های گوارشی که در دستگاه گوارش رخ دهد، سفارش می شود و مؤثر است اما در آلودگی هوا به دلیل این که ذرات آلوده از راه تنفس وارد بدن می شود و سبب ایجاد التهاب شده و سلول های بدن به سمت اکسیداسیون پیش رود و زمینه ساز سرطان شود. مصرف مواد غذایی دیگر هم بسیار مهم می باشد. وی اظهار نمود: در ایام آلودگی استفاده از مواد غذایی های حاوی کافئین شامل چای پررنگ، نوشابه، قهوه و شکلات تا حد امکان کمتر شود چونکه این مواد ضربان قلب را زیاد می کند و به تبع آن افزایش تنفس را به دنبال دارد و مواد آلوده کننده را بیشتر وارد بدن می کند. این کارشناس تغذیه سفارش کرد: منابع غذایی حاوی ویتامین E مانند بادام، پسته و زیتون به دلیل این که منبع غنی آنتی اکسیدان هستند، بعنوان ضدالتهاب عمل می کنند و سلول های سرطانی را از بین می برند. وی با تاکید بر مصرف لبنیات کم چرب و بابیان این که لبنیات پرچرب سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند، مطرح کرد: باید تلاش نماییم در ایام آلودگی از منابع حاوی آهن مانند حبوبات و انواع جوانه ها استفاده نماییم. کاوه ای خاطرنشان کرد: استفاده از روغن زیتون به دلیل این که برخلاف چربی های دیگر ضدالتهاب است، در کاهش التهاب مؤثر بوده و بدن را محافظت می کند. وی بابیان این که میوه و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان هستند، اضافه کرد: بهتر است در آلودگی ها از کلم، مواد غذایی حاوی امگا3 مانند ماهی، گردو و تخم کتان، سیر و پیاز ترجیحاً خام به دلیل این که حاوی موادی هستند که فلزات سنگین را جذب کرده و مانع جذب آن در بدن می شوند، استفاده نمود. به قول این کارشناس تغذیه، استفاده از انار، آب انار و چای سبز بسیار مؤثر بوده و بهتر است از مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده همچون کنسروها و غلات حجیم شده و یا چیپس استفاده نکنیم. او در آخر تصریح کرد: برای کاهش اورات مخرب آلودگی هوا بر بدن در صورت امکان و دسترسی به قرص جوشان ویتامین ث سفارش می شود روزانه یک عدد قرص جوشان و یک روز در بین یک عدد مکمل امگا ۳ مصرف شود. بیشتر بخوانید: این غذاها را در هوای آلوده بخورید ۴۷۴۷
منبع: kunefe.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب